Léto jsem strávil v Soulu v Koreji, tak jsem po návratu dodělával resty a projekty, tady je jeden z nich
Fujitsu Ten TOM'S Toyota Corolla AE 101.
U japonských aut mam rád i motorsport, jakožto základ všeho. Model jsem získal od Peteru, za což mu děkuju - chtěl jsem si udělat poctu symbolům v jednom - Tom's značce (závody/tuning Toyot , Masanori Sekiya svýho času všestranej pilot a třeba vítěz Le Mans 1995, cestovních All Japan Touring Cars 1992 (tehdy to opanovaly samý Skyliny R32

Stará Gawa je dobrej základ, ale má pár nedostatků. Zežloutlé dekály jsem nechal na slunku 3 dny a pak přestříkal čirou akrylovou Tamiyou, aby se nerozpadly ve vodě.
Ostatní problémy, které jsem vypozoroval:
- Světlá výška vysoká jak traktor - viz třeba na této stavbě: http://www.modelismocancun.com/autos/je ... erry13.htm
- Otěrová lišta na dveřích na závodní verzi nebyla - pozůstatek z civilní verze
- chybí anténa, tažná oka, pedály + ventil pro hydraulickej hever u pravého světla
- Zkroucené zadní křídlo - nedosedalo na zadek
- Tvar světel, který jsou uplně mimo. Zkoušel jsem je zabrousit, ale celej poloměr je uplně jak na jiné auto
Podcenil jsem rýhy, které jsem nevyhloubil dostatečně hluboké - kvůli tomu jsem nebyl schopen udělat pořádně rámy oken a těsnění u světel a jsou rozdrbané - to mě štve.
Pak jsem po aplikaci čirého laku (Tamiya X22 a pak TS-13) a vyleštění KPM Bratislavou zjistil, že mam pod lakem matné mapy. Pod dekálama nejsou, ani na křídle, ale jinde jo. Asi jsem měl vybrousit, vyleštit povrch předtim, než nanesu čirej lak - nikdy jsem s tim ale neměl problém.
Dodělával jsem pak atrapy pedálů z plechovky - stejně pak půjde vidět jen spodek od nich
Interiér bez palubovky
Všimněte si přezek pásů - kde je chyba?
A na to jsem se těšil nejvíc - tvorba rour k předním brzdám z 0,5mm olověného drátku, pokrytého chromovou izolepou.

A výsledek:
Kde to má vejfuk?
Závodní měla totiž kratší vejfuk!
Srovnávačka

wow