Předloha je Lexus SC430 z debutové sezony 2006, kde nahradil starší Toyotu Supru (která v 2005 vyhrála titul). Konkrétně tento stroj patřil týmu Le Mans, za který jezdili s číslicí 6 Akira Iida a Tatsuya Kataoka. Tým jezdil průměrně a v sezoně 2006 zazářil nejvíc při třetím závodě ve Fuji, kdy se skvělou taktikou a jízdou dua Iida/Kataoka dostali na 2. místo v cíli za vítězný Lexus Bandai s jezdci P. Dumbreckem (ten z DTM
Rozhodl jsem se postavit model před závodem, kdy nebyl oprášenej a neměl poničenej předek.
Samotnej model jsem koupil na E-Day 2009, kde byl ve slevě. Lexuse jsem si chtěl pořídit, tak mi přišel vhod. Začal jsem ho ještě ten měsíc a dokončil dekálování karoserie a trochu podvozku, než jsem se to rozhodl uložit do krabice na neurčito. Důvodem byly obavy z přemíry karbonu všude kolem a nevěděl jsem, jak se vypořádat s jinýma problémama na modelu. Bohužel, chybky, které jsem napáchal tehdy v 2009 mi zůstaly na modelu doteď a trochu mi kazí radost z finishe. Jedná se o pár probroušených míst na karoserii nebo místy odstávající a zkroucený karbon.
Na podložku jsem si oskenoval z ročenek pár obrázků a v Photoshopu dodal dohromady do rámečku, na který půjde model
Z modelu mám radost. Je to konečně první Super GT do sbírky. Samotnej model se Tamiye moc nepovedl, je to hlavně kvůli závaží v podvozku, podběhům, které nejsou úplné a strohýmu interiéru. I když ve finále z něj jde vidět jen sedačka a vršek palubovky
Chybky tam jsou, někdy dost markantní, takže mi kazí radost z modelu, ale nebudu se tim už zabývat. Chyby, který jsem napáchal určitě nenapáchám na dalším Lexusu (Zent Cerumo 2007)
Nejhorší nedostatek, co jde bohužel vidět a dost mě frustroval je nedolíhající karoserie na pravém boku. Zašbrobovaná karoserie se vším všudy prostě odstává a nespraví to ani vteřinák. Buď se mi zkroutila karoserie a nebo někde v útrobách tomu vadí nějakej díl.
Křídlo trochu sežral čirý lak, ale laik to nepozná.
Stavba zde
http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=155&t=56764
Tak tady je výsledek, stihnul jsem to pár hodin před Modelbrnem, hurá!