Změna struktury kategorií

Modely, kola, doplňky

Moderátor: Beny

Změna struktury kategorií

Příspěvekod Bejby » 07 led 2014, 23:29

Při každodenním brouzdání po tomto fóru se mi v hlavě už delší dobu rodí takový nápad.. A sice jak by to tu bylo hezčí a pohodlnější bez některých kategorií. Nebudu se dlouze rozepisovat, protože polovina z vás by to stejně nečetla, takže to zkrátím..

Navrhuji odstranění některých nepoužívaných kategorií a jednotlivých sekcí, a to:

Rozpracované + hotové modely:
Modely formulí a okruhových aut
Modely nákladních aut a těžké techniky
Modely automobilů použitých v armádě
Modely z papíru

Galerie sériově vyráběných modelů:
sekce "1:32" a "1:44 a menší"

a také mi přijde zbytečná kategorie Na skok do...

Sektor "Ostatní" bych nechal být, protože offtopic musí bejt všude pro takový ty lidi, co mají potřebu spamovat a psát kraviny ;-)

Možná toho chci moc, ale moc mi záleží na budoucnosti české minituningové scény, proto budu rád za každý Váš návrh, který by vedl k lepší budoucnosti tohoto fóra.

A na závěr jsem chtěl říct, že by nebylo od věci, kdyby hlavním tématem tohoto fóra nebylo modelářství aut obecně, ale jen tuningové úpravy modelů, protože, co si budeme povídat, o ničem jiném to tady nikdy moc nebylo..

Tak předem díky za nějakou tu podporu a moc bych byl rád za Váš názor.

Bejby :oops:
Naposledy upravil Bejby dne 07 led 2014, 23:55, celkově upraveno 1
Obrázek
Bejby
1:24

Re: Lepší fórum

Příspěvekod M!chaL » 07 led 2014, 23:47

Teď tě sežerou modeláři co nesnášel minituning a buch ví jak dlouho tu nebyly :D Ale myslim že by to stejně nějak nevadilo...No, něco takovýho se řešilo i na VT-tuned.. Možná by nebylo od věci trochu zase oživit vzhled fora .
Obrázek
M!chaL
1:12

Re: Změna struktury kategorií

Příspěvekod bani tuner » 08 led 2014, 03:06

Bejbyho napad se mi zamlouva :)
krom toho ze by chtelo forum omladit by ho taky asi chtelo taky nejak zviditelnit a minituning jako takovej taky. Chtelo by to alespon nejakou propagaci na vice tuning srazech nez jenom na finale v praze...proste tak jak to bejvaval driv...ale je mi jasny ze v dnesni dobe bude problem dat dohromady nejaky lidi...
Obrázek
bani tuner

Příspěvekod radarr » 08 led 2014, 08:09

jsem pro. modeláři odtud stejně skoro všichni odešli a už je tu aktivní jen minituning.
s těma srazama bych to aspoň zkusil, nebo udělal nějakou soutěž tady na foru. vím, že už tu byly neuspěšné pokusy, ale kdyby se to dobře promyslelo tak by to třeba (aspoň chvilku) fungovalo. :D
jinak jsem rád, že se do toho někdo pustil. kdyby bylo potřeba pomoct tak stačí ríct ;)
radarr
1:18

Příspěvekod Nuf!k » 08 led 2014, 13:10

Bohužel nemůžu souhlasit myslím si že modelařina i minituning je úzce spojena já třeba dělám obojí když mám čas jako že moc ne přešel jsem na plastové modely a to už je modelařina a to že do nich řežu a upravuju je k obrazu svému může být už minituning .... je to na vás budoucnost fora ale myslím si že čistokrevné minitungové forum nemám šanci ....

BTW vymazavt modely okruhových aut mi přijde jako fakt blbost myslím že tohle téma je docela aktivní ;)
Obrázek
Obrázek
Nuf!k

Příspěvekod Bejby » 08 led 2014, 13:43

Kategorie modelů formulí a okruhovych aut je v rozpracovaných neaktivní půl roku a v hotových dokonce více, jak rok, takže ve srovnání s tuningem, kde se objeví každý den minimálně jeden příspěvek (kolikrát i několik desítek denně), to je opravdu mrtvý a zbytečný. Pokud by chtěl nědo prezentovat takové typy modelů, tak jednak to tady nikoho zajímat nebude a jednak by se stoprocentně mnohem líp uchytil na nějakém modelforu a jím podobné..
Obrázek
Bejby

Příspěvekod Nuf!k » 08 led 2014, 13:49

Bejby píše:Kategorie modelů formulí a okruhovych aut je v rozpracovaných neaktivní půl roku a v hotových dokonce více, jak rok, takže ve srovnání s tuningem, kde se objeví každý den minimálně jeden příspěvek (kolikrát i několik desítek denně), to je opravdu mrtvý a zbytečný. Pokud by chtěl nědo prezentovat takové typy modelů, tak jednak to tady nikoho zajímat nebude a jednak by se stoprocentně mnohem líp uchytil na nějakém modelforu a jím podobné..

Neřikám že to je stále aktivní ale když si ty kategorie otevřu jsou tam vážně kvalitní práce přijde mi škoda to zrušit ale je to na vás já už na modely tolik času nemám dělám to jen fakt v zimě když je chvilka volna :) se zrušením ostatních kategorii souhlasím ale ty okruhovky nevím nevím .....
Obrázek
Obrázek
Nuf!k

Příspěvekod KR Tuning » 08 led 2014, 14:19

formule a okruhove nehat ostatne by sa mohli vymazat
Obrázek
Obrázek
KR Tuning
1:43

Příspěvekod joey » 08 led 2014, 14:51

Myslim si že pokud se nechají okruhovky, vadit to uplně nebude, ale ostatní určitě dát pryč. Poslední dobou tu umírá i ten minituning, je vás tu pár co to dělá pořádně jinak se tu lidi baví o tom co bude večer v televizi atd.
Zachránit MT scenu by bylo fajn a doufam že se to povede, ale bez lidí to bohužel nejde :/
Obrázek
RC DRIFT CLUB PRAHA
joey

Příspěvekod Giavvini » 08 led 2014, 15:58

určitě bych to jak píše Bejby promazal, hlavně ty neaktivní sekce...Ty modely okruhových aut a formulí bych dal do jedné kategorie( ne oboje v rozpracované a hotové) když tu je několik lidí pro zachování.
Giavvini

Příspěvekod DaWe » 09 led 2014, 02:40

jo ja sem pro
DaWe

Příspěvekod winie » 09 led 2014, 13:23

hele mozna by nebylo od veci se zamyslet nad tim, proc odsud ty modelari odesli... jinak okruhovky a formu jsou stavby na vic jak pul roku. Vetsina lidi co to dela totiz vi, ze krabicky totalne nesedi a vyrabi s doma hromady vlastnich dilu a neni to jen o tmeleni diry pro SPZ.
Ale me osobne je to pomerne u zadku. Krom japonsky sceny a par vybranejch lidi v europe scene zbytek ani neoteviram, protoze to vetsinou stoji za velky hnedy...
winie

Příspěvekod Budik » 09 led 2014, 17:32

Proti promazání nejsem, ale myslim si, že to tu nijak nepřekáží, takže by to tu mohlo klidně i zustat. Je pravda, že tyhle sekce už aktivní nikdy nebudou, protože každej, kdo staví plastové modely jde třeba na modelforum, kde se toho alespoň někdo všimne. Tady jsem si jistej, že pokud by sem někdo dal stavbu formule, nikdo se toho nevšimne a už vůbec to nebude nikdo komentovat.
Sériová auta 1:32 a menší bych klidně smazal, 1:43 taky upadá, 1:24 už taky upadlo, protože sběratelé tohoto měřítka sem už nechodí. Zatim poslední přežívající ze sériovek je 1:18, kde to držím já a se mnou 3 lidi...
Taky bych byl rád kdyby se československá minituningová scéna nějak sjednotila na jedno forum, ale bohužel se mi zdá, že tohle forum jde ke dnu. Tunerů a úpravců modelů je dost, ale tady se asi moc nových členů nedočkáme. Dle mého názoru je to tím, že tohle forum vypadá navenek jako forum tunerů Golfa, japonců a pár audin. Ve vlákně s úpravou golfa se objeví za den několik příspěvků od těch samých lidí a ve vlákně s pěkně provedenou úpravou něčeho jiného se objeví jeden komentář za týden, nebo ani to ne... a samozřejmě je to taky chováním některých členů. Na jiném foru by za chování jako tady měli dávno permaban od adminů, kteří ovšem musí být trochu aktivní a neignorovat stížnosti.
Já už jsem ztratil chuť dávat sem moje úpravy a stejně tak jsou na tom asi další úpravci, kteří daj fotky radši třeba na FB.
Tímto nechci urazit tunery golfa a nechci nikoho naštvat, díky za přečtení ;)
Budik

Příspěvekod Bejby » 09 led 2014, 19:24

Díky za názory, zatím nebudu komentovat názory na současnou minituningovou scénu, protože toto téma je zaměřeno pouze na návrh ke smazání kategorií. Každopádně to byl můj návrh, o kterém ví i hlavní administrátor, takže už je jen na něm, jaké tato diskuze bude mít následky ;) Zatim díky.
Obrázek
Bejby

Příspěvekod panasit » 05 úno 2014, 23:04

Já sem se sem zaregistroval a líbí se mi tu. Je fakt, že to upadá, ale chodíme do škol, prací, máme soukromé životy a je jasný, že nebudem každej den sedět jen u scalecars. Pořád se tu beru za nováčka i když už jsem tu 2 roky. A podotknu, že chodím pouze na toto forum! S bejbym souhlasím, mělo by se to poladit a zamyslet se nad sekcemi. Propagace by taky měla být. Pokud budete chtít mám možnost nechat udělat reklamy atd. Je to jen o domluvě. Rád se zasloužím o nějaký posun tohoto fora a minituningu. Nejsem typ přeběhlíka a ani nebudu. Kdo tu nechce být, tak at tu není co víc k tomu říct. Pro mě je zásadní, že při každodenním životě se občas lidi stejných zájmů podělí o názory a pokecají a myslím, že o tom to je. Vypadnout od stereotypu a trochu si odpočnout u toho co mě baví. Proto to dělám a chodím sem.

Toť mé vyjádření
Děkuji za pozornost :D
V jednoduchosti je krása
panasit

Příspěvekod Eldo6565 » 04 kvě 2015, 15:17

Ahojte, jsem si nevšiml tohodle názořiště... Za mě, pokud je SC jen o tuningu, požaduji smazání všech mejch příspěvků...
Pokud je forum pro modeláře tak jsem rozhodně proti jakémukoliv mazání. Přece měřítko proč mazat nebo ne není o tom, že se sem tam někdo někde na něco podívá nebo přispěje. A že je tu neživo je dáno dobou, modelařina umírá pod tíhou internetu, her a já nevím čeho ještě. Fakt, že se smaže nějaké téma nebo sekce, by mohl bejt chybou - pro nově příchozí i nedostatkem inspirace. Že sem nechodí modeláři nebo tuneři je proto, že NEVÍ že nějaké takové forum existuje, přispívám sem necelý rok a forum SC jsem objevil náhodou....a je to škoda. A že na modelforum chodí hlavně plastikáři? Dávám tam svoje přestavby kováků a nikomu to nevadí a i zde jsem zahlídl pár aut stejně jako na MF. Nevim, myslím že je to škoda, že se třeba nedoplňují, nesoutěží nebo jen tak nejsou vedle sebe. Je to jen zábava....
Eldo6565

Příspěvekod M!chaL » 04 kvě 2015, 16:07

Je to přes rok starý a řekl bych že to nikdo neřeší už :D Spíš by se měla foru dát rána z milosti :lol:
Obrázek
M!chaL

Příspěvekod Eldo6565 » 04 kvě 2015, 16:26

M!chaL píše:Je to přes rok starý a řekl bych že to nikdo neřeší už :D Spíš by se měla foru dát rána z milosti :lol:

Šak jooooo, kámo....jen jsem na to narazil....jak se to tu nehejbá...a je to škoda...
Eldo6565

Příspěvekod armink » 04 kvě 2015, 17:22

Je to škoda ale nic bych určitě nemazal, já sám jsem si procházel několik roků staré příspěvky a hledal v nich motivaci i inspiraci. Blbé je že ve spoustě příspěvků už nejsou fotky protože weby na kterých byly nahrané je prostě smazali ale není to pravidlem a proto si myslím že to fórum smysl určitě má, byť jen pro velmi malý okruh lidí.
armink
1:87

Zpět na Výměna