Požární letištní vozidlo

Galerie hotových modelů armádní techniky, zejména automobilů

Požární letištní vozidlo

Příspěvekod gazista » 06 kvě 2010, 21:51

Nazdar lidi dávám sem svoji první konverzi.Tak tedy model jsem postavil v 96 roce.Jedná se o
výrobce-----------------Revell
měřítko-----------------1:35
název--------------------MERCEDES L 701
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento model mi posloužil jako základ pro stavbu Letištního požárního OPELU BLITZE.Tenkrát ve 40tých letech byla potupa pro mercedes když ADOLF H. nařídil v jejich fabrice montovat vozidlo OPEL.Tekrát z důvodů úspory materialu na šasi montovali jednotnou kabinu.Proto jsem si pro konverzi vybral tento model.Jinak tento model tohoto vozidla vznikl podle skutečného vozu ze sbírky pana KOCHA.Tato sbírka se nachází v militari muzeu na demarkační linii v Rokycanech.Těm koho tato vozidla zajímají vřele doporučuji návštěvu tohoto muzea a nebo jejich wwwstránek.Ale dost už bylo řečí tak se na něj mrkněte vskutku je to zajímavá verze.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tak jak se líbí.Jen bych doplnil že čerpadlo ny vodu bylo umístěno vzadu v rámu a mělo 4vývody.byl to typ L1500 a bylo schopné dávat 1500lza min.Tank ny vodu byl umístěn za přepážkou kabiny.měl systém doplňonání vody z přírodních vodních ploch,mohlo přečerpávat z nádrže do jiné...poháněno bylo přes kardan od převodovky.
gazista
1:87

Zpět na Modely automobilů použitých v armádě