Rakousko 1913

Galerie hotových modelů armádní techniky, zejména automobilů

Rakousko 1913

Příspěvekod group b » 16 pro 2008, 16:15

Našel jsem doma taky jeden "vojenský" model , který jsem spáchal. Je součástí dioramky. V roce 1913 se v Rakousku konaly pokusy s upoutaným vrtulníkem. Ten se měl vznést komlo vzhůru ( jiný pohyb neuměl) a měl sloužit pro zaměřování dělostřelecké palby. Nad dvojicí rotorů byl válec, ve kterém měl stát pozorovatel. Vrtulník měl být uchycený na navijákovém laně, které by bylo na korbě nákladního auta. Díky pohybu vozidla se měl vrtulník i pohybovat. Z těchto údajů je vcelku zřejmé, že to nemohlo pořádně fungovat.
Jelikož jsem měl model vrtulníku 1:72 a chtěl postavit dioramku s prvním pokusem o vzlet, pustil jsem se do modelu. Ale stále mi něco chybělo. Tak jsem k modelu přidal vojenský automobil. Řidič vypadá sice jako V.I.Lenin, ale auto snad ujde ne ? Je to jakýsi zlatý autíčko, co se směrem vzad natáhlo a jelo. Kola jsem vyhodil a nahradil loukoťovýma, ty jsem sehnal v kinder vejci :roll: No a pak jsem dolepil pár kousků plastu a natřel to vojenskou zelenou a hotovo. Vzniklo nějaké vojenské vozidlo, jaké mohlo jezdit v Rakousko Uherské armádě za první světové války. Jak se to celé povedlo. posuďte sami
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
http://modely-32.webgarden.cz/ - stránky o mých modelech + odkazy na všechny mé ostatní www
group b
Člen scalecars

Re: Rakousko 1913

Příspěvekod Riki_12 » 16 pro 2008, 21:43

velmi pekne kolko ty to trvalo???
:potlesk:
Mitsubishi 4ever
Obrázek
Riki_12
1:43

Příspěvekod Joseph » 16 pro 2008, 22:26

Je to skvělý, dobrý nápad na dioráma. Ani jsem nevěděl, že nějaký takový "vrtulník" existoval.
Obrázek>>>flickr ԅ(ˆ⌣ˆԅ)
Joseph
Moderátor

Příspěvekod group b » 17 pro 2008, 10:57

tohle jsem nedělal zas tak dlouho. Vrtulník už byl hotový, podložka šla rychle - tmel, chemlon a nakonec strom, pak už jen ty detaily jako navijáky a nakonec jsem tvořil to auto. Kdybych to dělal celý, tak za víkend by to mohlo být hotový.
http://modely-32.webgarden.cz/ - stránky o mých modelech + odkazy na všechny mé ostatní www
group b
Člen scalecars

Příspěvekod Saimon » 17 pro 2008, 20:51

mne vojenská technika nič nehovorí, čučím na to podobne ako predavač v MPM-ku keď mu poviem že by som rád Skylina R-34 V-spec II :lolek: ale vypracované je to dobre, ako vždy...
Saimon
1:12

Zpět na Modely automobilů použitých v armádě