Memoriál Pavla Zelenského - Harley Davidson Fat Boy /1:15/

Rozpracované modely z papíru

Memoriál Pavla Zelenského - Harley Davidson Fat Boy /1:15/

Příspěvekod Vlcacka » 07 bře 2009, 16:50

Tohle mě možná bude mrzet - přihlásit se do tolika soutěží, ale strašně ráda si hraju s chromovou samolepicí páskou. :mrgreen: Tady to bude valná část zpracování modelu. :P

Obrázek

Nicméně černožlutá kombinace se mi moc nelíbí, takže se pomocí Revell barev či metalických akrylátů pokusím hodit Tlusťouška do modré barvy, takže pokud by mi vyšlo něco zhruba takovéhoto...

Obrázek

...byla bych velmi šťastná. :-)
Ráda investuji do cenných papírů, ale akcie to nejsou...
Vlcacka
1:72

Re: Memoriál Pavla Zelenského - Harley Davidson Fat Boy /1:15/

Příspěvekod group b » 07 bře 2009, 19:16

tak to držím palce, ale ne že začneš dříve než 10-3 :D
http://modely-32.webgarden.cz/ - stránky o mých modelech + odkazy na všechny mé ostatní www
group b
Člen scalecars

Příspěvekod Vlcacka » 07 bře 2009, 20:58

group b píše:tak to držím palce, ale ne že začneš dříve než 10-3 :D

Ne ne. Neboj. :-)
Vlcacka

Příspěvekod Vlcacka » 10 bře 2009, 13:32

Právě jsem se vrátila...ne z Hradu, ale z prodejny výtvarných potřeb, kde jsem zakoupila tři akrylátové metalické barvy. Ještě nejsem přesně rozhodnutá, jakou kombinaci použiju, jestli modrozlatou, fialovozlatou nebo modrofialovou. :-) Nicméně bych na blatníky a nádrž ráda umístila i nějaký plamínek, takže jsem si našla a vytiskla k vyřezání i nějaké ty šablonky.

Obrázek
Vlcacka

Příspěvekod group b » 10 bře 2009, 18:19

dal bych modro fialovou ;)
http://modely-32.webgarden.cz/ - stránky o mých modelech + odkazy na všechny mé ostatní www
group b
Člen scalecars

Příspěvekod Vlcacka » 10 bře 2009, 18:27

group b píše:dal bych modro fialovou ;)

Až přijdu domů tak v těch kombinacích zkusím nějaký nástřely na papír. :-) Stejně si musím předem otestovat kryvost a lesky blesky těch barviček. :-)
Vlcacka

Příspěvekod svoboda » 10 bře 2009, 19:05

áá motorka tím sis u mě šplhla 8-) :mrgreen:
svoboda

Příspěvekod Vlcacka » 10 bře 2009, 22:00

Takže jsem to zkusila na ten papír. Pro ilustraci to bude stačit myslím. Barvu jsem nanášela tak jak je v lahvičkách, až budu natírat model, musím to zředit, je moc hustá a dělá mi kocouři. :-) Jak jsem tušila, fialová na modré není skoro vidět.

Obrázek
Vlcacka

Příspěvekod group b » 11 bře 2009, 10:41

no, jelikož ty barvy nebudeš dávat přes sebe, tak ta modrá a fialová vypadá nejlépe, k tomu chromy .... to by mohlo být šik ;)
group b
Člen scalecars

Příspěvekod Vlcacka » 11 bře 2009, 11:38

group b píše:no, jelikož ty barvy nebudeš dávat přes sebe, tak ta modrá a fialová vypadá nejlépe, k tomu chromy .... to by mohlo být šik ;)

No právě jsem mysela že jo, ale jelikož se mi nedaří vymyslet nějakou dobrou šablonu na plamínek aby se mi to nerozpilo, udělám asi fakt jen lemy. :D Tak ještě jedna otázka - jako dominantní barva modrá s doplňky fialovými nebo fialová s doplňky modrými? :mrgreen:

Teď to bude vypadat, že se budu chtít nechat vést za ručičku... 8-)
Vlcacka

Příspěvekod gedash » 11 bře 2009, 18:20

zlatá s chromem by se příliš bila.. jinak mě by se víc líbila modrá jako hlavní s fialovejma doplňkama, ale na mě nedej, já jsem modrej úchylák :mrgreen:
a motorku v papíru...hm to bych tuto tedy nedala :oops:
gedash
Člen scalecars

Příspěvekod Vlcacka » 11 bře 2009, 18:29

gedash píše:zlatá s chromem by se příliš bila.. jinak mě by se víc líbila modrá jako hlavní s fialovejma doplňkama, ale na mě nedej, já jsem modrej úchylák :mrgreen:
a motorku v papíru...hm to bych tuto tedy nedala :oops:

gedash: Já jsem stejnej úchylák, takže ta modrá je pro mne taky velmi prioritní. :mrgreen: Je fajn vědět, že v tom nejsem sama.
Vlcacka

Příspěvekod group b » 11 bře 2009, 23:12

v politice modrou nemůžu ani vystát, ale na motorce by jí to slušelo ;)
group b
Člen scalecars

Příspěvekod Vlcacka » 12 bře 2009, 10:41

Tak řeším ještě jeden problém - jak nanést ten akrylát bez kocourů, bo mi bylo porazeno, abych to štětcem v žádném případě nepáchala. :-) Stříkací pistoli nemám, fixírku nemám, tak co s tím? No a padlo mi do oka toto: Obrázek Je to rozprašovač na olej a ocet, takže si myslím, že když tu barvu drobet zředím, tak to bude hezky cákat taky. :-) Stojí to kolem stovky a člověk to sežene v domácích potřebách. Tak jsem na to dost zvědavá jestli to za a) seženu a za b) to bude cákat barvu tak jak si představuju.
Vlcacka

Příspěvekod group b » 12 bře 2009, 21:42

To nedělej !!!!!!!!!!!! nemá to patřičný tlak na barvu, maximálně bys jí musela hodně naředit, pak to nebude krýt a na papíře to bude špatný.
Tady máš návod:
vezmeš kousek molitanu a zlehka ho namočíš do barvy. Udělej to třeba tak, že špejlí na něj nanes kapku barvy. No a na kus papíru s tím začni dělat tečky. Až uvidíš, že to není mokrej flek, ale flíček, co vypadá, jako by houdělala pistole či sprej - okraje nejsou ostrý, tak s tím udělej několik teček na modelu, kde chceš mít tu barvu. Říká se tomu tupování a dá se s tím nahradit stříkací pistole. Jen nevím, jak to bude fungovat na papír. Asi bych nejprve plochu, co cheš barvit přestříknul lakem ve spreji.
Tady se podívej, co se s tím dá dělat. Fleky na modelu jsou udělaný právě tím molitanem
viewtopic.php?f=65&t=801
kdybys potřebovala doplnit info, napiš ;)
group b
Člen scalecars

Příspěvekod Vlcacka » 13 bře 2009, 17:01

Nakonec je to v kuchyni a bude to plnit svůj účel jak má. :-) Tedy cákat olej a ocet.
group_b: S tím tupováním je to super nápad, když zneuctím jednu houbičku na mytí nádobí tak mi snad doma hlavu neurvou. :-) Udělala jsem si sice takvovou primitivní cákačku z aplikátoru prostředků (taková ta pistole) a prázdné láhve od léků, ale fluše to a je to na prd. :-) Takže tvůj tip stopro zkusím, stejně jsem si říkala že budu barvit až v neděli.
Jinak mám pocit, že ostatní tupujou taky, ale suchým štětcem a křídu. :-)
Vlcacka

Příspěvekod MildaS » 13 bře 2009, 17:13

zkus to vzít takovým tím "líčítkem" - je to taková tyčka s houbovým koncem, snad víš co myslím :mrgreen:

EDIT:
něco zhruba takovýho
Obrázek
MildaS
1:18

Příspěvekod group b » 13 bře 2009, 21:09

to líčítko na tupování taky ne ! Tupování barvy má jeden základní problém, to, s čím tupuješ se během práce definitivně zničí. Proto je ideální právě kousek molitanu. Chvíli s ním pracuješ a po pár minutách zjistíš, že už v něm nějaká barva zaschla a že začíná dělat loužičky místo ideálních fleků. Tak ho vyhodíš, odstřihneš si další a jedeš dál. Absolutně ideální na tohle jsou například molitanové proužky, co se občas vyskytují v nových košilích atd. Ty mají totiž i jemnější strukturu, takže lépe sají i pouštějí barvu. Vše je ale na vyzkoušení.
group b
Člen scalecars

Příspěvekod gedash » 14 bře 2009, 14:14

já ještě na ty houbičky používám verzatilku.. ustříhneš kousek houbičky, šoupneš do verzatilky a dostaneš se i do míst, kam se prstama nevejdeš.. a taky mám takhle lepší cit ;)
gedash
Člen scalecars

Příspěvekod group b » 14 bře 2009, 15:01

gedash píše:já ještě na ty houbičky používám verzatilku.. ustříhneš kousek houbičky, šoupneš do verzatilky a dostaneš se i do míst, kam se prstama nevejdeš.. a taky mám takhle lepší cit ;)

přesně tak se to dělá, to jsem zapoměl napsat, díky Gedash ;)
group b
Člen scalecars

Příspěvekod bluečko » 15 bře 2009, 17:39

na tohle jsem teda zvedav držim palce ;)
jde o to se jen pořádně natáhnout
Obrázek
bluečko
1:18

Příspěvekod Vlcacka » 17 bře 2009, 08:39

Chtěla bych všem moc poděkovat za radu, včera jsem podlepila díly (nakonec nabarvím i rám a vše co bylo původně černé) a zkusmo si natupovala kousíček barvy...je to super metoda. Tak snad s tím během tohoto týdne konečně někam pohnu, o víkendu mi do toho zas něco vlezlo. :-(
Vlcacka

Příspěvekod Vlcacka » 17 bře 2009, 23:56

Tak jsem se pokusila o přední nárazník...je to z kopie, kdybych náhodou ještě přeci jen nenechala původní zbarvení...tak mám dojem že je problém mezi stolem a židlí...postupovala jsem dle vašich rad, ale jsem svou nešikovností hrubě rozladěná. :-(

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Svítící hrany ještě dořeším.
Vlcacka

Příspěvekod group b » 18 bře 2009, 08:42

no, je ne tom vidět, že je to flekatý. Nikdy jsem nic podobného nedělal, takže jen teorie.Myslím, že problém není ani tak mezi stolem a židlí, jako v materiálu. Prostě si ten papír bere někde více a někde méně barvy. Otázka je co s tím.
Nevím jak jsi postupovala. Já bych slepil díl a přelakoval ho lakem a to několikrát. Tím by se měl uzavřít přístup barvy do struktury papíru. Pak teprve bych to tupoval. Zase záleží, jaká je barva, možná natupovat, nechat řádně proschnout a poté natupovat znovu. Jako když se model stříká více vrstvami barvy.
group b
Člen scalecars

Příspěvekod Vlcacka » 18 bře 2009, 08:49

group b píše:no, je ne tom vidět, že je to flekatý. Nikdy jsem nic podobného nedělal, takže jen teorie.Myslím, že problém není ani tak mezi stolem a židlí, jako v materiálu. Prostě si ten papír bere někde více a někde méně barvy. Otázka je co s tím.
Nevím jak jsi postupovala. Já bych slepil díl a přelakoval ho lakem a to několikrát. Tím by se měl uzavřít přístup barvy do struktury papíru. Pak teprve bych to tupoval. Zase záleží, jaká je barva, možná natupovat, nechat řádně proschnout a poté natupovat znovu. Jako když se model stříká více vrstvami barvy.

Jako určitě budu pokračovat dál. Barvila jsem sólo každý díl, protože jsem se bála, že když to bude sestavené, bude modrá zasahovat tam, kde je fialová a naopak. Musím ještě vymyslet, jak dál na dalších dílech. A možná tohle ještě přetáhnu opatrně jednou vrstvou a zjistím, jestli se jenom nevykecávám, když mám dvě barvy na jednom celku ale z několika dílů. :whistling: Přijde mi totiž, že když natupuji jednu vrstvu, tak pak už můžu pracovat i štětečkem a tahy v tom zaniknou. :-)
Vlcacka

Další

Zpět na Papírové modely