1/24 - Jaguar XK120 Vintage Racing car + XK120

Rozpracované modely všech závodních aut kromě rally

Moderátor: waf

Re: 1/24 - Jaguar XK120 Vintage Racing car + XK120

Příspěvekod -Kage- » 16 kvě 2012, 00:25

Včera jsem jaksi zapoměl, že dnes budeme hrát hokej. Musel jsem se dívat a tak mi na model zbylo méně času :D Pustil jsem se alespoň do rozšíření kol. Shodou náhod jsem měl pár prasklých disků ve stejném rozměru, tak jsem z nich mikrobruskou uřezal potřebnou šířku:

Obrázek

Porovnání s původním kolem ..

Obrázek

Zbroušené, zahlazené a přilepené k disku ..

Obrázek

Pohled s pneumatikou:

Obrázek

A takhle nějak to zatím vypadá na autě. Ještě je potřeba je nabarvit :

Obrázek

Ještě než se pustím do karosérie, chci dořešit sedačky a vůbec komplet interiér, ať nemusím dělat zásahy do hotové kastle .. to ale zase až příště :whistling:
Obrázek
-Kage-
1:72

Příspěvekod Beny » 16 kvě 2012, 07:16

Ty límec je takle dobrej
Obrázek

Work:
Pegy 205... 70%
Beny
1:43

Příspěvekod -Kage- » 05 čer 2012, 17:34

Včera jsem zase trošku pokročil na Jagu. Napasoval jsem novou sportovní kulisu řazení + kratší řadící páku, potom ruční brzdu a taky pedále, ale ty ještě potřebují doladit. Dneska bych se chtěl pustit do sedaček, které půjdou pryč. Bude jen řidičovo sedadlo, ale to ještě musím upravit, jak už jsem psal dříve .. Také ještě nějak musím vymyslet tapecírungy do dveří, ale zdřejmě to bude prostý plech s klikou, pro ušetření hmotnosti, když už je to závodní auto :D
Obrázek

Také jsem trochu pozměnil garáž, musel jsem ji přestěhovat + udělat pořádné osvětlení, ale o něm více kdyžtak v tomto topicu: http://scalecars.cz/forum/viewtopic.php?f=13&t=5645
Obrázek
-Kage-

Příspěvekod -Kage- » 06 čer 2012, 21:25

Zjistil jsem že to nebude tak jednoduché a musel jsem udělat trochu radikálnější řez. Abych sedačky vyřezal, musel jsem celý interiér rozpůlit a je teď na více částí. Podlahu budu muset udělat novou ..

Obrázek

S napasovanou novou sedačkou to vypadá nějak takhle:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Co myslíte ? :)
Obrázek
-Kage-

Příspěvekod -Kage- » 12 čer 2012, 23:21

Tak dnes jsem auto zbavil laku. Musím souhlasit s dawe82, že zpracování odlitku je dost mizerné, nemluvě o napasování jednotlivých dílů ke karosérii. Viz. fotky :D Z kastle zmizí hlavně některé díry navíc a musí se obrousit zbytky po formě, potom ještě dořešit pár detailů které na autě přibudou, jako třeba závodní hrdlo nádrže a pomalu bude čas vymýšlet, jakou barvu nahodím .. :shock:

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
-Kage-

Příspěvekod DaWe » 18 čer 2012, 08:55

Mě se to líbí , sem zvědavej na finále
DaWe
1:12

Příspěvekod -Kage- » 10 zář 2012, 22:52

Konečně jsem našel chvilku času abych si zase pohrál s Jaguárem ..

V první řadě je auto v karosářském procesu. Piloval a brousil jsem veškeré výstupky od formy a další věci které jsem na autě nechtěl.

Na auto jsem zesrandy nahodil jiná kola a nakonec se mi tak zalíbily že jsem se rozhodl je tam nechat. Hlavně jsou to klasické Anglické kola Minilite Mag Style, konkrétně velikosti 19" ( určitě lepší než ty původní z Citroëna, co myslíte ? :) )

Obrázek

Obrázek

Na místě kde bylo původně víčko nádrže je teď závodní uzávěr (tzv.letecký, pokud se nepletu )

Obrázek

Ještě si taky musím trochu pohrát s geometrií a ETčkem kol, aby krásně pasovaly na blatníky. Zadek navíc půjde ještě trochu níž. Docela se mi začla i líbit tahle "šedá" barva auta, takže ji asi budu chtít i jako lak, auto mi tak přijde takové "surovější" :D

Ještě fotka s originálem, pro malé srovnání:

Obrázek

A taková "umělečtější":

Obrázek
Obrázek
-Kage-

Předchozí

Zpět na Modely formulí a okruhových aut