Ferrari F10

Rozpracované modely všech závodních aut kromě rally

Moderátor: waf

Ferrari F10

Příspěvekod kohula » 08 říj 2011, 19:17

Zdravím všechny, vracím se opět s novým projektem, tentokrát pro oživení závodní sekce :)

vybral jsem si tento nic/moc model od Revellu, nicméně loňské specifikace. Hodlám ho postavit ze závodu v Turecku, což krabice nabízí jako alternativní variantu :)

bohužel tuto metodu výběru umožnil výrobce pouze jinými obtisky a zapomněl na "karosařinu", která se během sezóny značně měnila závod od závodu. Model znázorňuje auto při představení a nabízí možnost postavit ho z předsezónních testů nebo úvodních pár závodů. pro mnou vybraný závod bude potřeba hodně upravovat. snad to zvládnu :)

zatím jsem slepil hlavní části karoserie a upravil je. zatmelil jsem nějaké spáry, které tam být nemají, zkrátil čumák asi o 2 mm, vlepil spodní část čumáku a pořádně přitmelil :) po jemném obroušení se objevilo na několika místech pár propadlin, tak ty bylo potřeba taky odstranit.

dále jsem naimplantoval na "ploutev" F-průduch, který byl v Istanbulu použit (tuto jedinou karosářskou alternativu stavebnice nabízí spolu s 2 typy zrcátek).

čeká mně ještě spousta práce, hlavní bude upravit výdechy před výfuky a posunout přední kamery více dozadu a spáru mezi čumákem a zbytkem vozu taky posunout asi o 2mm.

tak zatím jen pár fotek na úvod :lol:

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
kohula
1:18

Re: Ferrari F10

Příspěvekod Nuf!k » 08 říj 2011, 20:14

pěkný ! líbí se mi to v tvém podávní to bude slušná sochařina 8-) dej nějaké fotky origu(1:1) a modelu at je vidtě jak dotoho kucháš ;)
Obrázek
Obrázek
Nuf!k

Příspěvekod kohula » 08 říj 2011, 20:33

tak jo :mrgreen: Revell nikdy úplně neseděl a neměl ideální řešení. nové modely nejsou výjimkou. snad z toho vysochám slušný model :) když sem projížděl net, tak sem nenarazil na nikoho, kdo by všechny nedostatky odstranil :mrgreen:

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

tady kolega postavil tutéž verzi, ale nechal tam všechny revellácké chyby. škoda, jinak je to hezky postaveno
Obrázek
Obrázek
kohula

Příspěvekod Madish » 09 říj 2011, 09:33

doufám, že stavíš Alonsovo verzi! :D
Z toho půjde postavit dobrej model, pokud ztenčíš díly a vychytáš nedostatky. Držim s tim palce, F1 jsem tu neviděl hooodně dlouho.
Obrázek
Madish
1:24

Příspěvekod winie » 09 říj 2011, 15:53

Bravo ferrari :) questa tema famosi
winie

Příspěvekod kohula » 15 říj 2011, 20:25

opožděně reaguju na komentáře. díky vám, kolegové :) Made, zklamu tě, bude Massa, Alonza nemusím :mrgreen:

dnes jsem se k ferrári opět po 2 týdnech dostal a udělal pár blbostí :) přemýšlel jsem, jak mám vymyslet zadní zavěšení, aby převodovka vypadala dobře. nakonec jsem usoudil, že bude nejlepší nápravy rozřezat, převodovku slepit, přetmelit, vybrousit, okarbonovat a jednotlivé segmenty nápravy přilepit až posléze :)

dál jsem se opět probíral podklady a zjistil jsem, že F-duckts má ve stavebnici špatný tvar, takže přišlo vybroušení oblouky do větší hloubky, ale tím jsem odhalil dutinu, která se musela zatmelit. pak totiž přijde na řadu vybroušení prolisu, takže práce tam je ještě dost :mrgreen:
zkusil jsem i protáhnout ty výdechy před výfuky. bude to těžší než jsem myslel, protože se zrovna v tom místě se přilepuje boční díl bočnic k hlavnímu dílu :(
dál jsem vyzkoušel nový "Světelný" tmel od Tamky a jsem s ním opravdu spokojený :)

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
kohula

Příspěvekod Madish » 19 říj 2011, 17:02

Dobře na to jdeš, to bude vypadat dobře, když se zaobíráš detailama.
Hlavně se ale nenech zničit tim, že máš moc referencí, jinak budeš chtít udělat každej detail podle reálu a nikdy to nedostavíš :D

Škoda, že převodovka venku vypadá tak jednoduše, to je zbytečná práce navíc. Ale proti mýmu Resinovýmu Super Aguri je to ještě dobrý (tam je jen dlouhá krabice jako imitace převodovky :D)
8-)
Obrázek
Madish

Příspěvekod kohula » 26 lis 2011, 21:28

Kvůli škole není čas makat, ale za tu dobu přišlo několik změn :)

* spára na čumáku přesunuta - vyryta nová
* "výhlod" ploutve už má správný tvar
* nějaké nové spáry
* žebrování překopáno na verzi z Turecka na obou stranách (ještě potřebuje doladit, ale tvar tam je)
* všechny dosavadní díly poprášeny šedým surfem
* oprava spár, propadlin a škrábanců pomocí světelného tmelu od Tamky (od sestry jsem si půjčil UV lampu na modeláž nehtů :mrgreen: )

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
kohula

Příspěvekod winie » 27 lis 2011, 15:31

ty brdo, takovy profi prostredi :) to ti zavidim
winie

Příspěvekod kohula » 27 lis 2011, 23:41

dík, ale není to nic profi ;) ta budka, kde to je focené, je udělaný stříkací box s rádoby "odsáváním" ze starých PC větráčků, který jsem si s pomocí taťky udělal :mrgreen: je do toho naimplantovaná část stolní zářivky, takže vidím, na co stříkám :whistling:

lampu jsem šlohnul ségře a bez řezací podložky už nedám ani ránu :mrgreen:
Obrázek
kohula

Příspěvekod Madish » 28 lis 2011, 00:23

Dobře jedeš! Ani jsem nevěděl o tom tmelu, že existuje! Už je to na mě moc pokrokový :D
Obrázek
Madish

Příspěvekod kohula » 28 lis 2011, 00:38

dík, já ho viděl v modeláři a řekl si, že ho jednou vyzkouším :mrgreen: a pak se jednou na mě smál zpod skla pultu v modelářství, tak jsem ho koupil. je fakt supr. po zaschnutí má velice podobné vlastnosti jako okolní plast ;)
Obrázek
kohula

Příspěvekod Madish » 28 lis 2011, 01:32

Okolní plast? To mi připomíná tutorial, co někdo dával Micro na SPC.org.uk.

Vemeš piliny plastu a rozpustíš je v tamiya lepidle a použiješ místo tmelu :D
M1CRO píše:If you find yourself in this situation.

Obrázek

Obrázek

Don't worry with some tools and some glue you can fix this.
Get yourself some spru from your model kit

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Place a piece of tape on your mat, then add some glue from your bottle

Obrázek

wait a few minutes and mix the parts gently together.. Add more glue if the mixture becomes too dry

Once your mix has completed disolved the plastic.

Obrázek

you can place this onto the damaged part of the model
apply a little glue before you do this so that the mix and the part will bond together

Obrázek

Leave this to dry over night

Obrázek

and also if you want to fill the injection marks on the parts you can use this process too

Obrázek

All done for now.
Obrázek
Madish

Příspěvekod kohula » 28 lis 2011, 08:40

také jsem o tom slyšel, ale zatím nevyzkoušel :D ten tmel je supr, ale potřebuje ke schnutí přímé sluneční světlo nebo UV lampu. přijde mi lepší než tamiya putty :)
Obrázek
kohula

Zpět na Modely formulí a okruhových aut