Původně se jedná o Tamiyáckou GT2 Taisan generace 993. Nad přestavbou na RWB kit už jsem uvažoval hodně dlouho - kohula si možná vzpomene, že jsem o tom mlel už před dvěma rokama na PCF. Základní model, jsem koupil tady na fóru jako už postavený nenabarvený kus. Následovala rozborka, nebo spíš rozlamka, protože lepidlo drželo opravdu pořádně. Bohužel nevydrželi zadní světla a povedlo se mi ztratit i blinkry. Pak následovalo sáhodlouhé měření a proměřování. Následně jsem zvětšil nadkolí pomocí plastových destiček a pak už se jen kitovalo a tmelilo a kitovalo a tmelilo. Finální tvar kastle vznikal zhruba 3 týdny. Původně jsem uvažoval o takřka seriovém interiéru, ale nakonec jsem se rozhodl pro jednu sedačku a rám. Kastli jsem pak zahodil a začal řešit kola. Ta nakonec zůstala původní, jen byla rozšířena o hliníkové límce. Původně jsem se bál, že budou moc velká, ale je to prostě úchylný, takže padnou dobře. Věděl jsem, že světla nebudou žádná výhra, tak jsem si vyrobil osvětlení modelu. Narazil jsem na problém, že tvarově požadované ledky svítí jak kamion coca coly, takže jsem okruh rozhodil, jednotlivé větve vyodporoval a omezil tak jas diod. Ve finále jsem pak na světla dal ještě tmavou folii, takže svítí tak akorát. Vypínač je místo motoru. Pak už se jen dovyrobili nějaký drobnosti, jako canardy a další kraviny a low cost RWB model je na světě. Když už vše vypadalo jako hotová věc, tak dorazil dárce zadních světel - 993 cabrio od welly. Větší sračku jsem nikdy v ruce nedržel. Světla absolutně nepasovali. Takže sem je přebrušoval a při dopasovávání mi přestala svítit jedna zadní dioda, tak jsem se dal do sundání podvozku že jí vyměním a najednou se ozvalo prasknutí a rozpadla se zadní náprava - tý nic nevyčítám, protože zadní kolečka jsou opravdu HODNĚ těžký, ale k ní ještě upadl splitter, vzal sebou i lak, všechny canardy a praskla i osička na jednom kole. V tu chvíli jsem model zahodil v takovym stylu, že se divim že přežil. Po 14ti dnech sem ho očistil od prachu a postupně poskládal, dopasoval zadní světla a dal sem se do přelepení zadních světel folií, která prý moc nelepí(dle slov kamarada, který ji používá na auta) - nelepila tak dobře, že mi strhla asi 1cm laku u zadních světel. Energie na přelakování se nenašla, takže jsem to zaštětečkoval, jen abych to už měl z krku
Díky všem co si ten román přečetli. Stavba byla fakt hardcore

Jedna pro porovnání šíře