Toyota Supra

Všechny modely se značkou s asijským původem

Moderátor: WjeteF

Toyota Supra

Příspěvekod Joseph » 06 úno 2009, 20:39

Výrobce: Aoshima + cosik já
Měřítko: 1/24

Úpravy:
- krabička + pár gáblíků ode mě
- jiný kola, ale asi tam nezůstanou

Poznámky:

Konečně složeno, hrozně mě zklamalo lepidlo od Agamy. Začmoudilo světla a pos*alo co se dalo. Nevíte někdo o nějakém jiném, lepším ? Teď bych si dal na chvíli pauzu od plasťáků, mám nějaké nehotové pojekty kováků. Ale jedno vím jistě, Aoshimu už nebudu stavět, to raději Revella, Tamiyu nebo starou Fujimi.

Jen menší detail, část laku na kapotě mi vzala páska, je to na místech, které nešly zaboha odmastit. Se*e mě, že jsem tam tu pásku vůbec dával.

Foto:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek>>>flickr ԅ(ˆ⌣ˆԅ)
Joseph
Moderátor

Re: Toyota Supra

Příspěvekod group b » 06 úno 2009, 21:27

Šmarjá Josef, cos to vytvořil :o Nesedí ti tam nárazníky, ty světla vypadají, jako by tam vůbec nepatřila .....
odtržená barva - no coment , buď špatně nanesená barva, nebo špatná páska. Jo a malý návod na světla - plastový světla lep buď herkulesem, nebo bezbarvým lakem ;) Dvě jistory, že ti lepidlo nenaleptá plast .
http://modely-32.webgarden.cz/ - stránky o mých modelech + odkazy na všechny mé ostatní www
group b
Člen scalecars

Příspěvekod Hy.accy » 06 úno 2009, 22:06

Základ si ymslím je dobrý, zvolené barvy k sobě taky pěkně sedí, jen by to chtělo dotáhnout vzal bych to a ještě předělal, chybky psát nebudu souhlasím stím co napsali kluci výše. Chce to evo dvě ;) Já osobně bych tu kapotu udělal černou k barvám auta, snaž se základ je dobrý ;)
Hy.accy
Člen scalecars

Příspěvekod Machis » 06 úno 2009, 22:29

Dej Evo 2 a bude to peckáá auto se mi líbí až na tu nepřesnost dílů ;) a na ten lak na kapotě ale motor je pěknej
Machis
1:18

Příspěvekod Lancer » 06 úno 2009, 22:31

No, co dodat...
Snad jen to, že stavebnice od AMT / Aoshima je nejhorší stavebnicí supry na trhu - nevyplatí se kupovat. Proporčně nevychází - je delší a užší, no prostě na blití. Slíbování od firmy je taky děsný. Prostě špatnej základ pro pěknej model. Abych se přiznal, ještě sem neviděl pěkně postabenou AMT supru.
Tohle bych zahrnul do kategorie nepovedené, odložil bych to jako zdroj náhradních dílů, koupil stavebnici od Tamky a na ní nabastlil tyhle nárazníky - jestli o ně teda tolik stojíš.

Btw: To lepidlo od Agamy neni špatný... Tohle bude rukama.
Lancer
1:24

Příspěvekod Saimon » 06 úno 2009, 22:53

ou ou ou to nie je dobré. ja by som sa asi dopracoval k rovnakému výsledku keby som pokračoval. súhlasím s tím čo bolo povedané predomnou. k lepidlu ti neviem povedať. ja na plasty používam tamiyácky cement odkedy mi sekunďák zničil model. a nemám problém. no ale spať k autu. asi jedine ten Lancerov postup aj keď podľa mňa je ten bodykit otrasný ( za to samozrejme ty nemôžeš ) takže vráť sa ku kovákom, aj ja som to tak spravil a neľutujem ;)
Saimon
1:12

Příspěvekod radoparic » 07 úno 2009, 02:53

Hehe no jakože fakt se ti to nepovedlo,nevím co to má znamenat na tý kapotě,světla a nárazníky :? sorry ale chtělo by to evo2 a trošku opravit :) ;)
radoparic
1:87

Příspěvekod group b » 07 úno 2009, 13:31

ještě si dovolím poznámku k firmě Aoshima. Vcelku mě ten model překvapil a to dost negativně. Kdysi v minulosti jsem postavil 4 nebo 5 modelů této značky a všechny vypydaly pěkně, tedy alespoň, co se výlisků a lícování týká.
http://modely-32.webgarden.cz/ - stránky o mých modelech + odkazy na všechny mé ostatní www
group b
Člen scalecars

Příspěvekod M-a-r-t-h-y » 07 úno 2009, 13:35

Ty jo to si děláš srandu ne co to má bejt je to fakt děsný vysoký jak koza nesedí světla lak hrůza kola příšerný upatlaný zadní světlo to je tak práce 10 letého kluka je to fat hůza to sory ale nato se nedá ani koukat :P :P :P
M-a-r-t-h-y
1:43

Příspěvekod Nuf!k » 07 úno 2009, 13:42

M-a-r-t-h-y píše:Ty jo to si děláš srandu ne co to má bejt je to fakt děsný vysoký jak koza nesedí světla lak hrůza kola příšerný upatlaný zadní světlo to je tak práce 10 letého kluka je to fat hůza to sory ale nato se nedá ani koukat :P :P :P

to je koment ty mam nejaraději radí jak to dělat ale sám udělá prd....no to je fuk

k modelu světla sou nic mooooc ...narazníky nesedí... ale docela se mi líbil Lancerův nápad kouput tamku a dát tam tyhle nárazníky :-) ale jak ceš ty neci mooc kritizovat protože vim že já bych to líp neudělal
Obrázek
Obrázek
Nuf!k

Příspěvekod Maťo69 » 07 úno 2009, 16:15

group b píše:ještě si dovolím poznámku k firmě Aoshima. Vcelku mě ten model překvapil a to dost negativně. Kdysi v minulosti jsem postavil 4 nebo 5 modelů této značky a všechny vypydaly pěkně, tedy alespoň, co se výlisků a lícování týká.

Niektore modely ma pekne, ale toto je pôvodom stavebnica AMT ktore je na tom s kvalitou a dopasovanim dielov srasne :shock:
Maťo69
Moderátor

Příspěvekod dawe82 » 07 úno 2009, 17:01

co dodat... jen skoda ze to dopadlo takhle.... nez si to poskladal vypadalo to celkem k svetu.... tohlke chce rozlepit a posklůadat znovu a pomalu.... a kdyz to nepomuze tak jak psal lancer... tamka.....
authorized AUTOart reseller
die cast 1/18,1/24,1/43,1/72 + plast 1/24
Obrázek
dr30 hr31 the boxes of power
moje sbirka
http://www.scalecars.cz/forum/viewtopic.php?f=82&t=4705
dawe82
1:1

Příspěvekod Hy.accy » 07 úno 2009, 17:10

M-a-r-t-h-y píše:Ty jo to si děláš srandu ne co to má bejt je to fakt děsný vysoký jak koza nesedí světla lak hrůza kola příšerný upatlaný zadní světlo to je tak práce 10 letého kluka je to fat hůza to sory ale nato se nedá ani koukat :P :P :P

Hele ty frajere, Joseph narozdíl od tebe alespoň něco předvedl, strašně rád bych viděl něco od tebe. A podobné názory opravdu žeru, konstruktivní kritika žádná, hlavně mu to musím zhanit hlava nehlava viď? A mimochodem existují tečky za větou, čárky, vykřičníky a podobě, souhrně se tomu říká pravopis zkus se na něj občas podívat!
Hy.accy
Člen scalecars

Příspěvekod dawe82 » 07 úno 2009, 20:49

no lepsi uz by bylo jen koupit tamku a veci z tohohle tam nedavat... a bude vsechno sedet :D .... jinak ta supra by chtela dodelat aspon do vystavitelnyho stavu... je na tom dost prace a spousta zajimavejch detailu... a priste se pustit do tamky... oni tyhle horsi modely nejsou na nauceni to pravi....
Obrázek
moje sbirka
dawe82

Příspěvekod bluečko » 08 úno 2009, 18:04

sorry ale me se to nelibi nato že je to prvni plastak to mohlo byt lepši tohle mi připomina spiš tuzing jak vellsite :whistling: dam ti radu lepidlo neni blbe ale svetla okna atd lp vždy herkulesem!!!! ;)
jde o to se jen pořádně natáhnout
Obrázek
bluečko

Příspěvekod Joseph » 08 úno 2009, 19:08

Děkuji moc za rady. Lancere máš pravdu. Aoshima stojí za ho*no. Teď jak vidím toho BMW 635 CSi od Revellu tak to je o 200,- někde jinde. Mimochodem ještě jednou mnohokrát děkuji.
Marthy ty tvoje komentáře nemají hlavu ani patu, radši něco předveď než jenom kritizuj. Někteří z vás, třeba jako radoparic jen komentují fotky. Kdyby si četl, tak víš proč je odlouplá barva na kapotě. Ale líbí se mi, že se mě někdo zastane a nenechá to takhle.
No nápad koupit Tamiyu není špatný, ale nevím no. Teď dodělám všechny kováky co mám rozdělané a pak si asi koupím MB 500SL AMG (W129). Tahle stavebnice mě hodně zklamala co se týče jak nepřesností dílů tak dělícími nerovinami. Kapotu jsem odmašťoval a stejně to nepomohlo. Ještě teď si vyčítám proč jsem tam u pásku lepil. Pak by stačilo tahy štětcem setřít ředidlem, vždyť jsem tam měl bezbarvý lak. Ale to mě v tu chvíli jaksik nenapadlo a teď toho lituju.
Lepidlo od Agamy asi vyměním za jiné, rozleptává barvu. Je to asi na nějaké bázi ředidla, bo co. Ale ty čmouhance na sklíčkách mě fakt naštvaly.

Mrzí mě, že to není podle mých představ, ale víc jsem z toho nedostal.
Teď tu kapotu zbrušovat a poté lakovat nebudu, jelikož na mě leze ta zku*vená chřipka. Zimnice střídá návaly horka, celý člověk mě volí, ucpaný nos a škrábání v krku. Nikomu to nepřeji. Takže až mi bude lépe tak se na to vrhnu.
Obrázek>>>flickr ԅ(ˆ⌣ˆԅ)
Joseph
Moderátor

Příspěvekod dawe82 » 08 úno 2009, 19:15

jasny nehazej flintu (supru) do zita.. este z ni neco bude.. sklicka odlep debonderem a zalep herkulesem nebo tim pruhlednym lakem.. herkules je kdyztak dobry naredit trochu aby nenechaval takovou tu lehce mlecnou stopu a nemel by si s tim mit problem... tak strikni kapotu a budes to mit tak na 90% ale vic z toho asi nedostanes.... jinak ja lepim vsechno timhleObrázek a nemel sem jedinej problem... je to dokonce jedinej vterinak co znam co nedela smouhy (takovej ten opar) na vlastne vsem .. :) takze doporucuju pustit na to bonda ... super bonda... :)
Obrázek
moje sbirka
dawe82

Příspěvekod Hy.accy » 08 úno 2009, 20:20

Přesně jak říká dawe, rozdělej jí a zkus to znovu, když už jí máš hele ;)
Jinak s tím lepidlem herklus oskoušený nemám, ale podle všech funguje já používám Clear fix od Humbrolu, je to takový bílý průhledný gel, krásně se nanáší a neleptá ani barvu, zkoušel jsem ho dát přímo na plochu s barvou a po přilepení absolutně nic, vřele doporučuji ;)
Hy.accy
Člen scalecars

Příspěvekod Joseph » 09 úno 2009, 13:38

Hy.accy píše:Přesně jak říká dawe, rozdělej jí a zkus to znovu, když už jí máš hele ;)
Jinak s tím lepidlem herklus oskoušený nemám, ale podle všech funguje já používám Clear fix od Humbrolu, je to takový bílý průhledný gel, krásně se nanáší a neleptá ani barvu, zkoušel jsem ho dát přímo na plochu s barvou a po přilepení absolutně nic, vřele doporučuji ;)

Zkusím sehnat, ta Agama mě štve.
Obrázek>>>flickr ԅ(ˆ⌣ˆԅ)
Joseph
Moderátor

Příspěvekod Vladik007 » 10 úno 2009, 17:11

Bída.Určitě evo 2. ;)
Vladik007
1:87

Příspěvekod pincek » 11 úno 2009, 22:04

toho super bonda mužu doporučit a ještě dělají modrýho a ten je na bázi gelu takže když tam kápneš tak tam vlastně nekápneš ale udělá to takovej supr bobeček a ten ti nikde nesteče :roll: :whistling:
Obrázek
pincek

Příspěvekod MiLič » 13 úno 2009, 14:46

Kámo hele jestli ti můžu poradit já omaštuju odmštovadlem na silikon a nemůžu si stěžovat! Lak chytne perfektně :)
MiLič
Moderátor

Příspěvekod M-a-r-t-h-y » 13 úno 2009, 16:48

JJ odmaštovadlo silikon nejlepší věc taky požívám i na praxi používáme na velký auta
M-a-r-t-h-y

Zpět na Asia Scene