Ovšem včera jsem absolvoval Model salon v Čáslavi a po takovéhle akci mám vždy chuť se na něco vrhnout. Příležitost se naskytla sama, mezi několika prodejci kteří byly na akci přítomni jsem postrádal jakákoliv auta. Milovnící letadel si opravdu přišli na své. Ovšem při takovém tom typickém okukování jsem si u jednoho prodejce všiml několika kousků hasičské techniky nejdříve Tatry 111, pak jsem si všiml tatra 813 s něčím jako cisternou prý na pěnu, dál vyprošťovací tank hasičů českých drah a nakonec tohohle krasavce Liazky 101 taktéž od drážních hasičů. Říkám si ale 1/87 to jsem nikdy neskoušel to je strašně malý to nedám radši ušetřim na toho benze od revellu....
Tak konec přiblížení nákupu. Jedna se tedy o model vozu Liaz 101 CAS(cisternová automobilová stříkačka) 25 hzs čd v měřítku 1/87( H0) od firmy sdv model. Ač je model takhle strašně malý dílků má poměrně dost včetně kompletního interiéru a mnoha detaily. Navíc mám k modely ubjednané lepty stěračů, odrazek a zpětných zrcátek, také sadu spz-tek a v neposlední řadě strojníka coby řidiče. Plán je jasný, model postavím co nejlíp svedu a zasadím na diorama ve kterém bude vjíždět branou do areálu tržnice SAPA, té tržnice kterou postihl jeden z největších požárů u nás. Zatím mám očištěné díly kabiny a provizorně jsem si to slepil

- kontakt do SZ